sigulda kabelbaan letland

Goed idee: een auto huren tijdens je stedentrip

Ik ben gek op stedentrips – echt waar. Maar ik ben ook een natuurmens. Ik vind het dan ook ideaal om een stedentrip te combineren met uitstapjes in de omgeving. Meestal doen we het eigenlijk andersom: we kamperen in de natuur en rijden af en toe naar de stad voor een stedentrip. Tijdens onze stedentrip Riga eerder dit jaar deden we het anders: we boekten een hotel in de stad en huurden een auto om makkelijk uitstapjes te kunnen maken. En dat beviel uitstekend!

De planning

Het begon allemaal toen ik in januari twee tickets naar Riga won. Zelf was ik al twee keer in Riga geweest, maar mijn man nog nooit. Ik had er enorm veel zin in om hem de stad te laten zien, dus boekten we diezelfde week nog dit hotel. We gingen al snel: in februari.

Ik wist al meteen dat ik ook graag een paar dingen buiten de stad wilde zien. Nou zijn die vaak best met het openbaar vervoer bereikbaar, maar de verbindingen konden buiten het hoogseizoen best eens wat minder frequent zijn. Zo kwam ik op het idee om eens naar een huurauto te gaan kijken.

Keuze voor Sunny Cars

Ik had in mijn omgeving al meerdere keren gehoord over positieve ervaringen met Sunny Cars. Ik herinnerde me vooral dat een vriendin me vertelde dat echt alles (qua verzekeringen enz.) was inbegrepen. Dat heeft meerdere voordelen: ten eerste komen er bij het boeken of bij het ophalen van de auto niet opeens allerlei extra kosten bij voor verzekeringen die nog niet inbegrepen waren, en je rijdt ook nog eens rond met een gerust hart omdat alles goed is geregeld mocht er toch iets misgaan. Dat trok me wel aan. Ik ging voor onze huurauto dan ook eerst maar eens kijken bij Sunny Cars.

Daar bleek dat we voor maar 97 euro bij aankomst op het vliegveld op zaterdag een auto konden ophalen en bij vertrek op dinsdag daar weer konden inleveren. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Zelfs met de extra hotelkosten (het was daar betaald parkeren) vond ik dit nog erg aantrekkelijk. Geboekt dus – en ik kon bij het boeken ook nog heel makkelijk de CO2-uitstoot compenseren. Nu was echt alles klaar voor onze stedentrip: vluchten, hotel en huurauto.

Onze ervaring

Ik kan alleen maar zeggen dat het uitstekend is bevallen. Vlak voor vertrek kreeg ik een sms’je van Sunny Cars met een telefoonnummer waarop ze 24 uur per dag bereikbaar zijn voor als er tijdens de huurperiode iets tegenzit. Dat vond ik een geruststellend idee.

Bij aankomst op het vliegveld vroeg de meneer bij de balie waar we de auto konden ophalen of we ons nog extra wilden verzekeren. Even twijfelde ik – dat was toch niet nodig? Gelukkig wees de meneer meteen de betreffende alinea aan in de verhuurpapieren van Sunny Cars. Daar stond (in het Nederlands) heel duidelijk aangegeven dat alles inbegrepen was en dat we dus GEEN aanvullende verzekeringen hoefden af te sluiten. We bedankten vriendelijk en voordat we het wisten, reden we door Letland

Waar de huurauto ons bracht

Al met al was onze stedentrip Riga zo relaxt, dat ik er niet eens aan heb gedacht om een fotootje van onze huurauto in Riga te maken. Sorry! Ik was echt alleen maar aan het genieten en stond er niet bij stil dat ik hier later misschien ook nog iets over zou willen schrijven.

We reden twee dagen lang heerlijk rond en verkenden zo plekjes die we zonder auto waarschijnlijk ook wel allemaal hadden kunnen bereiken, maar nooit allemaal binnen twee dagen. We bezochten strandplaats Jurmala, gingen wandelen in nationaal park Kemeri, reden naar de kastelen van Sigulda en Turaida en gingen zelfs op weg naar het vliegveld nog een keer naar Jurmala voor een laatste Letse lunch in een strandtentje.

Powered by GetYourGuide

Wat wordt jouw volgende stedentrip?

Ook tijdens mijn volgende stedentrip (naar Split in Kroatië) maakte ik weer veel uitstapjes in de omgeving. Een stedentrip plus de vrijheid om de natuur in te trekken is wat mij betreft de ideale combinatie.

Ga jij ook binnenkort op stedentrip? Kijk dan zeker even bij Sunny Cars of je ook zo voordelig kunt regelen dat je alle vrijheid hebt om verder te kijken dan de binnenstad.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Letland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Letland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Tsjechië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.