hotel garden palace riga

Goedkoop hotel in het centrum van Riga: onze eerlijke ervaring

Toen ik op de Vakantiebeurs twee tickets met AirBaltic naar Riga won, kreeg ik er meteen zin in, De volgende ochtend kroop ik achter de computer en ging op Booking.com op zoek naar een betaalbaar hotel. Al snel had ik er eentje gevonden: Hotel Garden Palace ligt pal in het centrum van Riga en kostte ons voor 3 nachten maar 101 euro – inclusief ontbijt. Na het zien van de beoordeling (Goed: 7,5) besloten we te boeken. Maar toen ik later nog wat minder positieve beoordelingen las, kreeg ik wel wat twijfels. Nu zit onze trip erop en deel ik hier onze ervaringen met dit goedkope hotel in Riga. 

Eerste indruk: mwah

De eerste indruk die we hadden van het hotel, sloot aan bij de minder positieve reviews die ik later pas had gevonden. Maar haak niet te snel af: straks volgen de voordelen van dit hotel en uiteindelijk hadden we  geen spijt van onze keuze om hier te verblijven. 

Contant betalen

Nog voor vertrek van huis kreeg ik een mailtje: door technische problemen zouden we bij aankomst contant moeten betalen. Iets in mij zei dat dit geen incident was en inderdaad: op de balie stond een inmiddels verbleekt bordje met dezelfde boodschap. De – trouwens erg vriendelijke – medewerker kwam net wat wisselgeld tekort – mocht hij me dat later terugbetalen? Ik ben niet meer achter die twee euro aangegaan, maar vond het wel toevallig dat ik op de ochtend van vertrek precies hetzelfde hoorde gebeuren bij andere gasten die net aankwamen (ook ongeveer 2 euro wisselgeld tekort). 

Parkeren

Intussen was er verwarring over het parkeren. We wisten dat we hiervoor moesten betalen en dat was ik dan ook aan het doen. Intussen stond mijn man met de huurauto op de door de receptionist aangegeven plek te wachten. Volgens de vriendelijke receptionist kon mijn man daar gewoon de sleutel afgeven. Maar de mannen die het hek bewaakten en ook het parkeren deden, maakten geen aanstalten om de sleutels van hem aan te nemen. Inmiddels kwam de politie aanrijden, want je mocht daar helemaal niet stilstaan. Net op tijd kwam ik aanlopen met de betaalde factuur en ja hoor, toen werd de auto voor ons geparkeerd.

De kamer

We konden dus naar onze kamer. Die was nogal klein. Er was geen apart zitgedeelte (wat wel op de website stond) en je kon maar aan één kant langs het bed lopen. De kamer grensde aan een balkon dat we deelden met een andere kamer en waar (zo te zien aan de volle asbak) gerookt werd. Ik voelde de stank- en geluidsoverlast al aankomen… De televisie stond op een nogal vreemde plek (hoog naast het hoofdeinde, beetje lastig kijken), het merendeel van de stopcontacten bevond zich achter de zware bedden en kasten en de wc spoelde niet altijd krachtig genoeg door. De lakens op de bedden waren net een beetje krap voor de lengte van het bed en het matras dat direct onder die lakens zat, had ik liever niet gezien. 

En dan nu de voordelen

Kortom: direct na aankomst had ik spijt dat ik niet verder had gekeken voordat ik boekte. Maar in de loop van ons verblijf kantelde dat en tegen de tijd dat we vertrokken, stond ik weer helemaal achter mijn keuze. Dit is waarom:

  • Ten eerste de prijs: met 101 euro voor 3 nachten inclusief ontbijt kun je dit echt een goedkoop hotel in Riga noemen.
  • Ten tweede de locatie: die is echt perfect. Je zit direct achter het Huis van de Zwarthoofden en loopt zo het centrum in.  
  • We hebben alle nachten goed geslapen. De ramen sluiten de kamer blijkbaar erg goed af, want hoewel er wel een paar keer mensen op het balkon hebben gerookt, heb ik daar niets van geroken. Ook hebben we er ’s nachts geen geluidsoverlast van gehad. We zagen het puur aan de nieuwe peuken die de volgende ochtend in de asbak lagen. Dat viel dus enorm mee.
  • Zoals gezegd: de mannen aan het hek waren dan wat ontoegankelijk, maar de mensen aan de receptie waren erg vriendelijk.
  • Over dat hek gesproken: ja, het was wat ongemakkelijk om bij het komen en gaan steeds te wachten tot zo’n ‘bodyguard’ het hek opendeed, maar het zal ongetwijfeld bijdragen aan de veiligheid in het hotel. 
  • Het matras zag er onder de lakens weliswaar niet fris uit, maar verder was de kamer schoon: geen stank, geen viezigheid.
  • De douche was fijn: warm genoeg en een krachtige waterstraal. 
  • Tot slot: het hotel bevindt zich in een klassiek gebouw met een klassieke inrichting (maar wel met een lift en kunststof kozijnen). Ik vind dat wel wat hebben. Er is ook een binnenplaats waar je in de zomer kunt zitten. 
goedkoop hotel in riga

Mooie uitvalsbasis

Veel zijn we trouwens niet in onze hotelkamer geweest. Op de middag van aankomst maakten we een stadswandeling door Riga. Daar aten we wat (ook dat kan in Riga voordelig) en daarna doken we ons bed in, want we waren erg vroeg opgestaan.

Powered by GetYourGuide

De eerste volle dag brachten we door op het strand in Jurmala en op de plankenpaden van het moeras van nationaal park Kemeri, de tweede in nationaal park Gauja. Wanneer we in de namiddag terugkwamen, gaven we de sleutel van de auto af bij de poort en liepen we het centrum in om nog wat te eten en wat boodschapjes te doen. Het was ideaal om alles zo dichtbij te hebben. 

Powered by GetYourGuide

De laatste dag liepen we ’s morgens nog wat door de stad om daarna uit te checken en voor de laatste keer de autosleutels op te vragen om naar het vliegveld te rijden. 

Al met al bleek dit hotel voor ons wel degelijk een ideale uitvalsbasis, ondanks mijn twijfels bij aankomst. Of het dat voor jou ook kan zijn, hangt af van wat jij belangrijk vindt bij de keuze van een hotel. Ik hoop dat mijn opsomming van de voor- en nadelen je daarbij kan helpen. 

Meer hotels in Riga vind je hier.

Deze video geeft een indruk van wat je kunt verwachten van een stedentrip Riga.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Letland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Letland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Tsjechië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.