Tijdens deze individuele rondreizen rij je met eigen auto of een huurauto door Letland en andere landen (vaak Baltische staten, soms ook Scandinavië).

Baltische parels (16 dagen)

Deze rondreis door de Baltische staten van ANWB Vakantie begint met een overtocht vanuit Kiel die je naar het duinrijke nationale park de Koerse Schoorwal brengt. Vervolgens ga je naar de Letse hoofdstad Riga. Dan is Estland aan de beurt: je gaat naar Kuressaare op het eiland Saaremaa en natuurlijk ook naar Tallinn. Na een bezoek aan Tartu reis je verder naar Daugavpils en Vilnius, waarna je de boot weer terug neemt.

Baltische staten en Finland (16 dagen)

Ook voor deze rondreis van ANWB Vakantie neem je de ferry van Kiel naar Klaipėda in Litouwen, bij de Koerse Schoorwal. Je bezoekt Vilnius (de hoofdstad van Litouwen) en kunt op weg naar Riga de Kruisenheuvel aandoen. Na Riga rij je langs vissersdorpjes naar Tallinn in Estland. Vanuit Estland is het maar een korte oversteek over de Finse Golf. Aan de Finse kant van het water maak je een rondje langs havenstad Kotka, Lappeenranta en hoofdstad Helsinki.

Koningsroute (19 dagen)

Deze reis van ANWB Vakantie combineert een bezoek aan de Baltische Staten met een rit door Scandinavië. Je begint in het Litouwse Klaipėda bij de Koerse Schoorwal en reist verder naar Riga en Tallinn. Dan is het tijd voor Finland, Zweden en Noorwegen, landen die vroeger via de Koningsroute verbonden waren met de Baltische Staten. Het is heel interessant om de verschillen én overeenkomsten tussen de landen te zien.

Fly & drive Estland en Letland (8 dagen)

Deze 8-daagse fly & drive door Estland en Letland van TUI combineert twee landen die met elkaar verbonden zijn door hun geschiedenis, maar tegelijkertijd toch ieder een heel eigen cultuur, landschap en taal hebben. Dankzij de huurauto heb je alle vrijheid om deze landen op eigen gelegenheid te leren kennen.

A Baltic Capitals Discovery (10 dagen)

Tijdens deze reis van Tenzing Travel bezoek je uitgebreid de drie grote steden van de Baltische Staten: Tallinn, Vilnius en Riga. In Vilnius kun je eventueel een ballonvaart maken. Ook heb je genoeg tijd om uitstapjes buiten de stad te maken, zoals naar Kasteel Trakai net buiten Vilnius of het strand van Jurmala bij Riga. Je verblijft in boutique hotels en het vervoer bij aankomst, tussen de steden en bij vertrek is inbegrepen bij de reis. Het fijne aan Tenzing is bovendien dat je de reis helemaal kunt aanpassen aan je persoonlijke wensen.

11-daagse cruise Baltische Staten en Sint Petersburg

Kom in Kiel aan boord bij Mein Schiff en laat je in alle comfort naar de mooiste plekjes van de Baltische Staten brengen met deze 11-daagse cruise. Na een bezoek aan Riga en Tallinn breng je twee dagen door in Sint Petersburg. Daarna staan nog Helsinki en Stockholm op het programma – wat een mooie combinatie!

14-daagse Fly & Drive Baltische Staten

Tijdens deze 14-daagse reis van TUI haal je na je vlucht je huurauto op om op eigen gelegenheid historische steden in de Baltische Staten te gaan verkennen. Je verblijft in 3- of 4-sterrenhotels.

The Ultimate Baltic States Experience (20 dagen)

Tijdens deze reis van Tenzing Travel heb je bijna drie weken de tijd om Litouwen, Letland en Estland te leren kennen. Uiteraard bezoek je de drie hoofdsteden, maar je gaat ook de natuur in. Zo kun je wandelen door oerbossen, over de houten vlonders van de moerrassen in nationaal park Laheema en door de zandduinen op de Koerse Schoorwal. Je reist met een huurauto en bent dus lekker flexibel in wat je wilt doen. Het reistempo ligt laag, zodat je alle tijd hebt voor uitstapjes zoals het kasteel van Trakai of de Heuvel der Kruisen – en om te ontspannen. Je verblijft in goede middenklassehotels en in nationaal park Laheema in een oud landhuis. Ook deze reis van Tenzing Travel is helemaal aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.