Riga heeft uiteraard heel veel verschillende hotels. Trivago is een handige website om hotels te kunnen filteren en vergelijken op factoren die jij belangrijk vindt, zoals locatie of prijsklasse. Hier vind je alle hotels in Riga op Trivago.

Albert Hotel in Riga

Ik sliep zelf meerdere keren  in Albert Hotel, vlak bij de Art Nouveau-wijk van Riga en op loopafstand van het centrum. Dit leuke hotel had een frisse uitstraling en een skybar waar je lekker kon eten en mooi kon zien hoe de zon ondergaat boven Riga. Inmiddels is het hotel verbouwd en heet het niet meer Albert Hotel maar AC Hotel Riga. Ik ben er niet meer geweest sinds de verbouwing, maar de locatie is natuurlijk nog steeds top, de skybar is er zo te zien nog steeds en verder ziet het er ook goed uit.

Radisson Hotel Old Town Riga

Voor een echte luxegevoel sliep ik ook nog een nachtje in Radisson Hotel Old Town Riga. Dit is een ****-hotel op een geweldige locatie en ik verbleef er in een schitterende, ruime hotelkamer. Het is wel alweer een aantal jaar geleden, maar ik kan me herinneren dat ik echt een wauw-gevoel had toen ik daar binnen liep.

Andere Radisson-hotels in Riga

Nou vind ik Radisson-hotels sowieso erg prettig om in te verblijven. Ik heb er behalve in Riga bijvoorbeeld ook in Helsinki erg goede ervaringen mee. Daarom wil ik hier ook nog even de andere Radisson-hotels in Riga noemen:

  • Radisson Blu Ridzene Hotel: dit hotel ligt tussen twee mooie parken in het centrum van Riga. Veel van de 95 moderne kamers kijken uit op de oude stad of het Esplanade-park. Het hotel heeft een Nordic spa en een restaurant dat in een kas-achtige glazen piramide is gevestigd.
  • Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel: met een hoogte van 90 meter is dit hotel makkelijk terug te vinden vanaf elke plek in het oude centrum van Riga. Extra voordeel is de mooie Skyline Bar van het hotel.
  • Radisson Blu Elizabete Hotel: dit hotel op een paar minuutjes van het oude centrum van Riga ziet er van de buitenkant klein uit, maar is verbazingwekkend ruim van binnen, met wel 228 kamers en suites, een restaurant en bar en een Nordic sauna.
  • Radisson Blu Daugava Hotel: dit ****-hotel staat aan de oever van de rivier de Daugava, op loopafstand van het oude centrum. Het heeft een 24-meterzwembad.
  • Park Inn by Radisson Riga Valdemara: dit hotel staat iets verder van het oude centrum (aan de andere kant van de rivier de Daugava), maar is daardoor wel iets sneller te bereiken vanaf het vliegveld van Riga. Dit hotel heeft een Italiaans restaurant.
  • Park Inn by Radisson Residence Riga Barona: wil je voor wat langere tijd een appartement huren in Riga, dan wil je hier zeker even naar kijken. Deze appartementen hebben een kitchenette en er zijn ook ruimere suites voor gezinnen met kinderen die een stedentrip Riga maken.

Goedkoop hotel in Riga

Maar soms zoek je gewoon een goedkoop hotel in Riga. In die categorie probeerde ik Hotel Garden Palace in het centrum – mijn review vind je hier.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.