turaida gauja letland bezienswaardigheden

De leukste uitstapjes vanuit Riga: mijn persoonlijke tips

Riga is een leuke stad, maar niet zo erg groot. Ik hoor dan ook wel eens van mensen dat ze eigenlijk wel zijn uitgekeken voordat hun stedentrip Riga erop zit. Dat komt mooi uit, want je kunt vanuit Riga ook genoeg leuke uitstapjes maken. Ik zou je zelfs aanraden om zeker tijd te maken om minstens één dag de stad uit te gaan. Wij huurden daarvoor een auto. Hieronder vind je mijn suggesties voor uitstapjes vanuit Riga. (Wat trouwens ook leuk is om te doen als je tijd over hebt, is fietsen huren in Riga.

Jurmala

Riga ligt dicht bij het strand (ca. 20 km) en een dagje naar de kust is dan ook makkelijk te regelen. In Jurmala vind je behalve het brede strand ook mooie houten huizen, dennenbomen, strandtentjes en winkeltjes. Hier lees je alles over ons uitstapje naar Jurmala.

Jurmala bij Riga

Nationaal park Kemeri

Nationaal park Kemeri (ca. 45 km van Riga) is een gebied met moerassen en natuurlijke bronnen waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Alles over de twee wandelingen die ik maakte door dit bijzondere natuurgebied lees je in deze blogpost over Kemeri.

Powered by GetYourGuide
wandelen in het moeras van kemeri

Nationaal park Gauja (Sigulda, Krimulda, Turaida)

Dit is echt een leuke excursie vanuit Riga waarvoor je zeker wel een dag mag uittrekken. Wij reden met onze huurauto eerst naar Sigulda (ca. 65 km), waar we het kasteel bekeken en met de kabelbaan het dal van de rivier de Gauja overstaken. Daarna reden we nog naar de Gutman-grot en het kasteel en openluchtmuseum van Turaida. Hier lees je alles over onze dag in nationaal park Gauja.

kasteel van turaida
Powered by GetYourGuide

Jelgava

Jelgava (ca. 45 km van Riga) was vroeger een onooglijke industriestad, maar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een stad vol recreatiemogelijkheden. Veel mensen die in Riga werken of studeren, wonen graag in het rustige Jelgava. Er is niet superveel te zien, maar het enorme paleis is wel een ritje waard. Hier vind je alles wat ik bekeek in Jelgava.

Jelgava in Letland

Natuurpark Tervete

Mijn bezoek aan natuurpark Tervete (80 km van Riga) was echt een van mijn favoriete dagen in Letland. Je kunt hier heerlijk wandelen door het bos, waarin ook een uitgebreid sprookjesbos ligt, compleet met heksen en kabouters. Er staat ook een reconstructie van een Vikingfort vlakbij. Hier lees je alles over mijn bezoek aan natuurpark Tervete.

Houten kasteel Tervete

Andere uitstapjes vanuit Riga

Dit zijn de uitstapjes vanuit Riga die ik zelf heb gemaakt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden, zoals:

Powered by GetYourGuide

Meer van Riga zien? Bekijk deze video.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Letland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Letland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Tsjechië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.